DVStudio Szolnok

ICegléden születtem 1935-ben kertész szülők harmadik gyermekeként. A Budapesti Orvostudomány Egyetemen szereztem diplomát 1961-ben. Segédorvosként a ceglédi kórház baleseti sebészetén kezdtem dolgozni, majd egy év után kerültem a sebészeti osztályra. Előbb sebészet (1965) majd anaestheziologia-intenzív terápia szakorvosa lettem (1969).


Megszerveztem a postoperatív őrző majd az intenzív terápia osztály működését. Jelentős megtisztelő szerepem volt abban, hogy a ceglédi kórházban központi műtőszolgálat és sürgősségi osztály jöjjön létre. Kórházi működésem alatt indult el a végleges pacemaker program (kiváló kardiológus értékes irányításával) az általam vezetett intenzív osztályon. 17 évig a pacemaker program sebészeti megvalósításának voltam szervezője, vezetője.


Katasztrófa elhárításban is megtisztelő feladatokat kaptam. A ceglédi kórház katasztrófatervét személyekre lebontva részletesen dolgoztuk ki az akkori kórház igazgató irányításával. Egyik legszebb feladatom volt egy 200 fős katasztrófa elhárító osztag parancsnokaként gyakorlatokat szervezni egy esetleges nukleáris katasztrófa esetére. (Paksi atomerőmű)


Új területre kerültem a rendszerváltás után, feleségemmel együtt magánvállalkozásba kezdtünk. Még két szakképesítést szereztem: háziorvostan és üzemorvostan. Cégünket T+P vagyis Túri Poliklinika  néven fokozatosan fejlesztettük kiváló ismert mukatársakkal.

A T+P egyéni vállalkozás formájában működő egészségügyi ellátó egység, mely eddig államilag nem támogatott tevékenységet végez a járóbeteg szakrendelés területén. Több mint két évtizedes működésünket az garantálja, hogy kiváló munkatársakkal dolgozhatok együtt Cegléden a "Gyányi ház"-ban.


Nagy intézetekkel nem versenyezni szeretnénk, hanem azokat a részterületeket kívánjuk felvállalni, amelyek a kórházakban idő, személyzet és műszer hiányában csak részben láthatók el. Működési formánk a magyar egészségügyre nem jellemző, de jól bevált forma.


Fokozatosan fejlesztünk, családi és saját munkára alapozva. Szinte szabálynak tekintjük, hogy nem költünk több pénzt, mint amire a fedezet megvan. Áraink elérhetők, megfizethetők és ezt betegforgalmunk is bizonyítja.

A Poliklinika minden munkatársa fontosnak tartja, hogy a kezelések és kivizsgálások alkalmával az Ön emberi méltósága és személyiségi jogai ne sérüljenek. Akkor érezzük munkákat eredményesnek, ha Önök közül minél többen meggyógyulnak. Az is örömmel tölt el bennünket, ha visszatérnek hozzánk a gyógyulás reményében, amikor életük, egészségi állapotuk úgy alakul.


A Túri Poliklinikán háziorvosi- és szakorvosi rendelések működnek. Fekvőbeteg ellátást nem végzünk. Található néhány nem orvosi, de egészséghez kapcsolódó szolgáltatás is.


Az épület tisztán tartása, jó állapotban való megőrzése elemi érdekünk, de az Önök közérzetét, jóérzését is rontaná egy koszos, elhanyagolt, „lelakott” rendelő. A higiénés követelményeknek maximálisan megfelelve, de esztétikai szempontokat is figyelembe véve a Poliklinika vezetése sokat áldoz erre a célra. Kérjük Önöket, segítsenek nekünk ebben a munkában!


Kérjük, legyen segítségünkre Ön is, hogy végső soron a gyógyulást is elősegítő házirend előírásait mindenki megértse, és betartsa.


• Mit hozzanak magukkal?


Mindenképpen legyen kéznél a betegbiztosítási kártya mindennemű egészségügyi ellátás esetén és az előző vizsgálatok leletei. Új laboratóriumi eredmény vagy konzíliumi vélemény szintén fontos lehet a pontos diagnózis gyors felállításához.


• Az épületben senki sem dohányzik, kérjük, Ön se tegye!


A dohányzás káros az egészségre, az Önére is, mások egészségére is, de leginkább a várandós anyukákra és a gyermekekre ártalmas. Szeretnénk, ha legalább itt szüneteltetné a dohányzást, és örülnénk, ha leszokna a dohányzásról, ám ha mégse sikerül, akkor az épület előtt van a dohányzásra kijelölt hely, ahol a csikknek is talál megfelelő helyet.


• Takarítási rend


A Poliklinikában folyamatosan tartózkodik takarítónő. A rendelések végeztével azt a részleget, ahol a rendelés befejeződött, a hozzátartozó váróterülettel takarítják. Ha a rendelés elhúzódik, akkor a takarítás és a következő rendelés között az idő kevésnek bizonyulhat. Különösen a lépcsőn legyenek óvatosak, mert a nedves kő csúszik. Ilyen esetekben kérjük megértő türelmüket, és segítő hozzáállásukat.


• Ügyeljenek a rendre!


A Poliklinikán próbálunk szép, kulturált, tiszta környezetet biztosítani, amit az Önök segítsége, figyelme nélkül nehezen tudunk megvalósítani. Szebb környezetben az ember általában jobban is érzi magát, talán jobban is gyógyul. Ha mindehhez tevőlegesen Ön is hozzá tud járulni, akkor a lelke is ragyogni fog, nem csak a rendelő.


• Ne tűzzenek ki önállóan semmit a faliújságokra!


Tudjuk mindnyájan, hogy az egyes termékek, szolgáltatások reklámozását, hirdetését nem etikai, hanem anyagi érdekek motiválják. Csak azokért a prospektusokért, szórólapokért, figyelem-felkeltő plakátokért tudunk felelősséget vállalni, amelyeket mi helyezünk el.


• Kérjük, olvassák el a faliújságokra kihelyezet ismertetőket!


Elsősorban egészséggel, betegségekkel kapcsolatos hirdetéseket, reklámokat vállalunk föl, de ezek közül is csak olyanoknak adunk teret, amelyek – véleményünk szerint - az Önök hasznára válhatnak. Ritkán az egészségügytől távol álló hirdetéseknek is helyet adunk, amelyeknek céljaival egyetértünk.


• Gyógyszerismertetők, termékismertetők


A kihelyezett ismertetők, szórólapok természetesen ingyenesek, elvihetők, de mindenki annyit vigyen, amennyit tisztességesen fel tud használni. Nem jó, ha az ember hozzászokik a pazarláshoz, különösen nem, ha a mások által megtermelt értéket pazarolja. Rossz látni, amikor egy gyerek keze marokba szorítva tart olyan ismertetőket, amit más használni tudna, neki pedig csak 5 percig tetszik és eldobja. Az így nevelt gyermek a játékaival is így bánik, később pedig saját és mások értékeit sem tudja megbecsülni.


• Mobiltelefon használat


Kérjük, hogy a mobil telefonokat a Poliklinika épületén belül a lehető legrövidebb ideig használják. A rendelőn belül, ahol az orvosi vizsgálat történik, a mobil telefonok használatának mellőzését kérjük. A mobil telefon bekapcsolva egyes műszerek működését zavarhatja, a személyzet figyelmét elvonja, ezáltal a rendelőben folyó munkát akadályozza.


• Észrevétel


Ha észrevételük, javaslatuk van, kérjük, jelezzék!


 


Köszönettel:


A Poliklinika dolgozóiVissza Néhány információ klinikánkról! Dr. Túri József szakmai önéletrajzából néhány adat klinikánk  története Klinikánk házirendje