Dr. Túri József rendelőjében

Cegléden születtem 1935-ben kertész szülők harmadik gyermekeként. A Budapesti Orvostudomány Egyetemen szereztem diplomát 1961-ben. Segédorvosként a ceglédi kórház baleseti sebészetén kezdtem dolgozni, majd egy év után kerültem a sebészeti osztályra. Előbb sebészet (1965) majd anaestheziologia-intenzív terápia szakorvosa lettem (1969).

Megszerveztem a postoperatív őrző majd az intenzív terápia osztály működését. Jelentős megtisztelő szerepem volt abban, hogy a ceglédi kórházban központi műtőszolgálat és sürgősségi osztály jöjjön létre. Kórházi működésem alatt indult el a végleges pacemaker program (kiváló kardiológus értékes irányításával) az általam vezetett intenzív osztályon. 17 évig a pacemaker program sebészeti megvalósításának voltam szervezője, vezetője.

Katasztrófa elhárításban is megtisztelő feladatokat kaptam. A ceglédi kórház katasztrófatervét személyekre lebontva részletesen dolgoztuk ki az akkori kórház igazgató irányításával. Egyik legszebb feladatom volt egy 200 fős katasztrófa elhárító osztag parancsnokaként gyakorlatokat szervezni egy esetleges nukleáris katasztrófa esetére. (Paksi atomerőmű)

Új területre kerültem a rendszerváltás után, feleségemmel együtt magánvállalkozásba kezdtünk. Még két szakképesítést szereztem: háziorvostan és üzemorvostan. Cégünket T+P vagyis Túri Poliklinika  néven fokozatosan fejlesztettük kiváló ismert mukatársakkal.