A Poliklinika minden munkatársa fontosnak tartja, hogy a kezelések és kivizsgálások alkalmával az Ön emberi méltósága és személyiségi jogai ne sérüljenek. Akkor érezzük munkákat eredményesnek, ha Önök közül minél többen meggyógyulnak. Az is örömmel tölt el bennünket, ha visszatérnek hozzánk a gyógyulás reményében, amikor életük, egészségi állapotuk úgy alakul.

A Túri Poliklinikán háziorvosi- és szakorvosi rendelések működnek. Fekvőbeteg ellátást nem végzünk. Található néhány nem orvosi, de egészséghez kapcsolódó szolgáltatás is.

Az épület tisztán tartása, jó állapotban való megőrzése elemi érdekünk, de az Önök közérzetét, jóérzését is rontaná egy koszos, elhanyagolt, „lelakott” rendelő. A higiénés követelményeknek maximálisan megfelelve, de esztétikai szempontokat is figyelembe véve a Poliklinika vezetése sokat áldoz erre a célra. Kérjük Önöket, segítsenek nekünk ebben a munkában!

Túri Poliklinika Cegéld, Házirend

Kérjük, legyen segítségünkre Ön is, hogy végső soron a gyógyulást is elősegítő házirend előírásait mindenki megértse, és betartsa.

• Mit hozzanak magukkal?

Mindenképpen legyen kéznél a betegbiztosítási kártya mindennemű egészségügyi ellátás esetén és az előző vizsgálatok leletei. Új laboratóriumi eredmény vagy konzíliumi vélemény szintén fontos lehet a pontos diagnózis gyors felállításához.

• Az épületben senki sem dohányzik, kérjük, Ön se tegye!

A dohányzás káros az egészségre, az Önére is, mások egészségére is, de leginkább a várandós anyukákra és a gyermekekre ártalmas. Szeretnénk, ha legalább itt szüneteltetné a dohányzást, és örülnénk, ha leszokna a dohányzásról, ám ha mégse sikerül, akkor az épület előtt van a dohányzásra kijelölt hely, ahol a csikknek is talál megfelelő helyet.

• Takarítási rend

A Poliklinikában folyamatosan tartózkodik takarítónő. A rendelések végeztével azt a részleget, ahol a rendelés befejeződött, a hozzátartozó váróterülettel takarítják. Ha a rendelés elhúzódik, akkor a takarítás és a következő rendelés között az idő kevésnek bizonyulhat. Különösen a lépcsőn legyenek óvatosak, mert a nedves kő csúszik. Ilyen esetekben kérjük megértő türelmüket, és segítő hozzáállásukat.

• Ügyeljenek a rendre!

A Poliklinikán próbálunk szép, kulturált, tiszta környezetet biztosítani, amit az Önök segítsége, figyelme nélkül nehezen tudunk megvalósítani. Szebb környezetben az ember általában jobban is érzi magát, talán jobban is gyógyul. Ha mindehhez tevőlegesen Ön is hozzá tud járulni, akkor a lelke is ragyogni fog, nem csak a rendelő.

• Ne tűzzenek ki önállóan semmit a faliújságokra!

Tudjuk mindnyájan, hogy az egyes termékek, szolgáltatások reklámozását, hirdetését nem etikai, hanem anyagi érdekek motiválják. Csak azokért a prospektusokért, szórólapokért, figyelem-felkeltő plakátokért tudunk felelősséget vállalni, amelyeket mi helyezünk el.

• Kérjük, olvassák el a faliújságokra kihelyezet ismertetőket!

Elsősorban egészséggel, betegségekkel kapcsolatos hirdetéseket, reklámokat vállalunk föl, de ezek közül is csak olyanoknak adunk teret, amelyek – véleményünk szerint - az Önök hasznára válhatnak. Ritkán az egészségügytől távol álló hirdetéseknek is helyet adunk, amelyeknek céljaival egyetértünk.

• Gyógyszerismertetők, termékismertetők

A kihelyezett ismertetők, szórólapok természetesen ingyenesek, elvihetők, de mindenki annyit vigyen, amennyit tisztességesen fel tud használni. Nem jó, ha az ember hozzászokik a pazarláshoz, különösen nem, ha a mások által megtermelt értéket pazarolja. Rossz látni, amikor egy gyerek keze marokba szorítva tart olyan ismertetőket, amit más használni tudna, neki pedig csak 5 percig tetszik és eldobja. Az így nevelt gyermek a játékaival is így bánik, később pedig saját és mások értékeit sem tudja megbecsülni.

• Mobiltelefon használat

Kérjük, hogy a mobil telefonokat a Poliklinika épületén belül a lehető legrövidebb ideig használják. A rendelőn belül, ahol az orvosi vizsgálat történik, a mobil telefonok használatának mellőzését kérjük. A mobil telefon bekapcsolva egyes műszerek működését zavarhatja, a személyzet figyelmét elvonja, ezáltal a rendelőben folyó munkát akadályozza.

• Észrevétel

Ha észrevételük, javaslatuk van, kérjük, jelezzék!

 

Köszönettel:

A Poliklinika dolgozói